• Çukurambar Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:8/21
    Çankaya/ANKARA
  • 0312 220 47 67
  • info@draliseven.com
Çukurambar Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:8/21 Çankaya/ANKARA

Genital estetik müdahaleler, genital bölgede sonradan oluşan veya doğuştan olan şekil bozukluklarının giderilmesinde kullanılan estetik yöntemlere verilen isimdir. Genital bölge deformiteleri her şeyden önce özgüven eksikliği yaratır. Ayrıca kadınların cinsel yaşamını ve günlük yaşamını olumsuz etkiler. Zamanla cinsel isteksizlik, akıntı ya da ilişki sırasında endişe gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Genital bölge estetiği, genital kasları iyileştirir, vajinanın çapını daraltıp yeniden şekillendirir ve eski haline döndürür. Labioplasti veya perineoplasti vajinanın dış görünümü için yapılan estetik bir işlemdir. Vajinoplasti vajinanın iç yapısı içindir. Kadınlar genellikle vajina genişliği ve iç dudakların büyüklüğünden dolayı oluşan sarkmalar nedeniyle genital estetik yaptırmaktadır. Genital bölgenin estetik görünümü iyileştirilerek kadının özgüveni artırılır ve cinsel ilişkiden zevk alması desteklenir.

Lokal anestezi veya sedasyon altında yapılabilen bu müdahalelerin ardından 4 haftalık cinsel perhiz uygulanmaktadır. 4 haftanın sonunda hastada ameliyat izi kalmaz. Ancak cinsel yaşamına dönebilir.

Vajinoplasti, vajina gençleştirme ve vajina daraltma işlemidir. Estetik cerrahide buna olan talep her geçen gün artmaktadır. Vajina işlevsel olarak birincil üreme organıdır.

Ancak vajina kadınlar için cinselliğin temel simgesi olduğu için vajina görünümünün hayatın her döneminde genç kızlık çağındaki ile aynı olması beklenir.

Vajinal Dudaklar Neden Deforme Olur?

Bazı kadınlarda ergenlik dönemindeki hızlı hormonal değişiklikler vajina dudaklarında deformasyonlara yol açabilir. Kronik vajinal enfeksiyonlar vajinal dudaklarda renk değişikliği ve yapısal bozukluk oluşturabilir. Asimetrik vajinal dudaklar genellikle doğuştandır ancak ergenlik sonrası bu asimetri daha belirgin hale gelebilir ve bu da kişiyi rahatsız etmeye başlayabilir.

Vajinoplasti operasyonları genellikle genel anestezi ile yapılır. Hasta tercih ederse lokal anestezi ile de yapılabilir.

Vajinoplasti operasyonlarında vajina, iç dudaklar ve dış dudaklar birlikte değerlendirilerek sorunlu bölge belirlenerek müdahale edilir. Çoğu zaman bu üç alana müdahale etmek gerekir.

Başarılı operasyon ve planlama açısından ameliyatın içeriden dışarıya yapılması daha uygundur.

Vajinal daralma sırasında vajinal mukoza çıkarılır. Alttaki kaslar onarılır, fazla mukoza çıkarılır ve vajinanın ideal sıkılığı ve formu oluşturulur.

Daha sonra iç dudaklardaki fazlalıklar alınır. Buradaki en önemli nokta, klitoris bölgesindeki dokunun çıkarılmasının çok iyi hesaplanmasıdır. Çok fazla çıkarılması klitorisin tamamen açılmasına neden olur ve hatta klitorisin iç çamaşırına dokunabilmesi hastayı rahatsız edebilir. Çok hafif bir çıkarma, doku klitorisi kapattığı için uyarılma sorunlarına neden olabilir.

Son olarak dış dudaklara müdahale edilir. Buradaki amaç dış dudaklara dolgun bir form kazandırmaktır. Böylece hem iç dudaklar hem de vajina açıklığı kapatılarak hem estetik hem de hijyenik koşullar sağlanır. Dış dudaklar genellikle hacim kaybına bağlı olarak deforme olur. Bu hacim kaybını onarmak için ya kişinin kendi yağı kullanılarak form elde edilir ya da hyaluronik asit dolgu maddeleri ile doldurulur.

Kızlık zarı (eski Yunan mitolojisinde evlilik ve düğün töreni tanrısı Hymenaeus’tan türetilmiştir) vajina açıklığının 2-3 cm içinde yer alan, dış vajina girişini kısmen kapatan, 2 ila 3 mm kalınlığında zarlı bir dokudur. kadınlarda cinsel organ. Çeşitli şekillerde olabilen bu doku genellikle hilal şeklindedir. Vajina girişinde bulunur ve ince kılcal damarlarla çevrilidir. Kızlık zarı adından dolayı genellikle bir zar olduğu düşünülse de aslında gerçek bir zar değildir. Bilinen bir anatomik işlevi yoktur. Doğurganlık çağından önce mikroorganizmaların vajinaya girişini engellediği düşünülmektedir.

Bu doku ilk cinsel ilişkide (ilk gece, ilk vajinal penetrasyon olarak da adlandırılır) bütünlüğünü kaybeder ve buna bağlı olarak az miktarda kanama olur. Bu kanamanın miktarı nadiren aşırı olabilir. Bir ayna yardımıyla bölgeyi gözlemlerken, 10-15 dakika pamuk veya gazlı bezle kompresyon uygulanarak kanama durdurulabilir. Buna rağmen kanama devam ederse, bir doktora görünmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda, hiç kanama olmayabilir. Kanama olmaması kızlık zarının aşırı esnekliğinden ve cinsel ilişkiye izin veren yapısından kaynaklanabilir.

Bisiklete binme, ata binme, yüksekten düşme, mastürbasyon, cinsel ilişki ve sürtünme nedeniyle kızlık zarı bütünlüğünü kaybedebilir ve kanamaya neden olabilir.

Kızlık zarı şeklini ve yapısının özelliklerini embriyonik dönemde alır ve her 1000 kadından 1’i kızlık zarı olmadan doğar.

Çiftler ilk ilişkiden önce cinsel bilgi sahibi olurlarsa bu konuda daha az korku ve ön yargıya sahip olurlar. Vajinismusun en önemli nedenlerinden biri kızlık zarının yırtılması, kanaması ve incinmesi korkusudur.

Call Now Button0312 220 47 67